En arbetsgrupp för Dewey har skapats

Dewey är inte längre ett projekt och hanteras nu av Svenska Deweyredaktionen med placering på avdelningen för Libris på KB. En organisation runt redaktionen har planerats länge och är nu i drift.

Arbetsgruppen för Dewey är en av Expertgruppen för metadatas arbetsgrupper och en del av KB:s inflytandestruktur.  Arbetsgruppen har haft ett första webbmöte 20120207. Ledamöterna är valda med tanke på kompetens i Dewey samt bibliotekstyp. Mandattiden är 1 år med möjlighet till omval.

Universitetsbibliotek
Maria Gullberg – Malmö högskola
Bo Jernberg – Linköpings universitet
Helene Stenman – Umeå universitet

Folkbibliotek / Skolbibliotek
Lina Berglund – Malmö stadsbibliotek
Astrid Wolff Feychting – Umeå stadsbibliotek

BTJ
Elisabet Viktorsson

KB. Nationalbibliografin
Olof Osterman

Arbetsuppgifter är Deweyfrågor i stort av betydelse för svenska bibliotek.  T. ex prioritering av översättningsområden, vilka koder som bör byggas, områden som inte fungerar för svenska förhållanden och bör tas upp med det amerikanska Deweykontoret, behov av utbildning och instruktioner mm.

En av arbetsuppgifterna bli att delta i planeringen av det första svenska användarmötet för Dewey 9 april 2013. Boka gärna detta datum. Alla som är intresserade av Dewey är välkomna. Julianne Beall från Library of Congress och det amerikanska Deweykontoret kommer att delta i användarmötet.

Det här inlägget postades i Allmänt, Möten & konferenser och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på En arbetsgrupp för Dewey har skapats

  1. Pingback: Dewey användarmöte 9 april 2013 – vad hände? | Deweybloggen

  2. Pingback: Arbetsgruppen för Dewey | Deweybloggen

Kommentarer är stängda.